ماشین های CNC

در سالهای اخیر ، با رشد جمعیت و پیشرفت صنعت ، صنعت به سوی دقت و سرعت که ۲ فاکتور بسیار مهم هست در حرکت بود . با پیشرفت علوم مختلف دقت قطعات بسیار بالاتر رفت و همچنان نیاز به بالاتر رفتن سرعت هم افزایش یافت . بدین گونه ماشینهای CNC وارد صنعت شد . به طور کلی به دستگاه هایی که با کامپیوتر هدایت شوند و دقت بالایی دارند CNC میگویند .

امروزه این دستگاه ها در همه ی صنایع مورد استفاده قرار میگیرد . از منبت کاری گرفته تا قالب سازی و حتی ریخته گری . تلرانس کاری این دستگاه ها بینظیر است و با استفاده از تکنیکهای ماشینکاری و ابزارآلات مناسب ، امروزه میتوان قطعه ای با دقت بسیار بالا را در مدت زمان بسیار کمی تولید کرد .

کنترل یک دستگاه مهمترین بخش آن است . چراکه با نوع کنترل یک ماشین شناخته میشود و کار کردن با یک دستگاه از طریق کنترل آن صورت میگیرد .

کنترل در واقع قسمتی از دستگاه است که با استفاده از ابزار های اندازه گیری سنسور دار مانند انکودر و خط کش  چند محور را در یک دستگاه کنترل کنند .

نوع کد نویسی و نوع سیکلها و خیلی موارد دیگر بستگی به  کنترل دارد .

CNC در واقع مخفف حروف اول کلمات ((Control Numerical Computer به معنای کنترل عددی کامپیوتر می باشد . این دستگاه ها ورودی را از کنترل دریافت میکنند و با میکروپروسسور ها آن را پردازش و به پالس تبدیل میکنند و سروو موتور ها میفرستد و آنها نیز محور را به اندازه ی مورد نیاز حرکت میدهند .

اولین نسل اینگونه ماشینها NC نام داشتند . این دستگاه ها از وجود کامپیوتر در پروسه کاریشان بی بهره بودند . در واقع این ماشینها طبق منطق و اصولی خاص کار میکردند .

با گذر چند سال ، دستگاه CNC تولید گردید . این ماشینها عمدا با G-Code کار میکنند . ماشینهای امروزی با توجه به کنترل دستگاه برای آن برنامه نویسی میکنند . به طور مثال یک سری کد ها در کنترل فانوک کار میکنند ولی همان کدها در کنترل زیمنس کار نمیکند . مثل دستور منحنی زنی در فانوک که به صورت  R است ولی در زیمنس باید باI  و K تعریف شوند .

کنترل دارای ۳ سیستم کنترل جهت است که عبارتند از  واحد ورودی ، واحد پردازشگر و واحد خروجی .

به اضافه ی موارد بالا واحد کنترل مدار نقش بسیار مهمی در کیفیت یک ماشین دارد .

واحد کنترل مدار ۲ نوع است :

مدار باز یا Open Loop که در آن ورودی به صورت خطی است و جابجایی  از طریق واحد کنترل انجام میشود ولی چیزی از آن به واحد کنترل فرستاده نمیشود . به زبانی ساده تر میتوان گفت این ماشینها دقت زیادی ندارند و اگر در کد دهی آنها خطا باشد ، قبل ار اجرای خط خوانده نمیشود و شناسایی نمیشود .

واحد کنترل مدار بسته یا Closed Loop ، واحدی است که در آن علاوه بر ورودی ، خروجی نیز از طریق واحد کوچکتری به نام فیدبک در تغییر مقدار خروجی تاثیر میگذارد. در این سیستم کنترل اطلاعات موقعیت هر محور از طریق فیدبک به واحد کنترل ارسال می شود و پس از بررسی و مقایسه با میزان صحیح ، چنان چه نیار به اصلاح داشته باشد توسط واحد کنترل تصیح و به سیستم ارسال میگردد . این نوع سیستم از دقت بسیار بالایی برخوردار است و امروزه فقط از نوع سیستم استفاده میشود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *